Tv-spel och playstation blir bäst i rätt dos och koncept

Charmen med att spela tv-spel, playstation gärna genom att vara kopplad online är stor. Det ger oss snabba kickar och hjälper oss att vara sociala i en annan form. Det finns en rad faktorer som behöver stämma för att vi alltid ska kunna spela med gott samvete och se spelandet som kvalitétstid.

Den bästa speltillfället

Att ta hem vännerna eller spela online en helg där vi som unga varken behöver oroa oss för studier eller vi som vuxna inte behöver vakna till ett jobb dagen efter, är att göra spelandet bekymmerslöst. Playstation och andra märken är redan bra som de är, vid sidan av detta behöver vi en bra uppkoppling, tillbehör och ljud. Allt detta kan vi enkelt fixa genom att köpa och använda usb c kabel som tar oss vidare till bästa möjliga nästa steg. Det är lätt att sitta länge när det är roligt och då kan vi passa på att göra det med kvalité.

Vårt syfte påverkar utgången

Om vårt syfte med spelandet är att vara social i lagom dos där vårt spelande inte handlar om att vi försummar oss själva eller annat, där spelandet inte handlar om att trycka ner känslor och fly det verkliga livet, är att spela spel faktiskt något som är bra för oss.

Det är självklart att mindre barn kan behöva en reglering hemma med regler som skärmtid eftersom deras förmåga att prioritera inte är helt utvecklad. Detta bör vi dock göra genom att prata om båda sidorna av myntet. Varken villkorslös frihet eller totalförbud är något som gynnar människan i längden, vårt svenska syn som säger “lagom är bäst” kan vara ett koncept att följa som barn för att få till en bra grund inför vuxenlivet.

Det har visat sig att spelande vars syfte är att vara social eller bli en riktigt bra gamer ökar vår motivation samt även bäddar upp för att göra oss bättre kring övriga situationer som kräver lösningar. Våra sociala förmågor, sätt att tänka, hur vi närmar oss problem när vi spelar är också användbara utanför spelvärlden. Vi lär oss nya ord och begrepp, spel som oftast är på engelska blir ett naturligt verktyg för att vi ska kunna utveckla vårt språk.

Ett bra första spel

För den oerfarne som inte har spelat så mycket men gärna vill prova är spelet Rayman bra på så många olika sätt. Det är roligt, spännande och passar alla åldrar just för att även “våldet” i spelet baseras på den bästa av humor som ger många skratt. För alla som någon gång har spelat Super Mario och minns det med glädje, har Rayman på samma sätt stor potential för att bli denna generations nostalgiska komihåg-spel som vuxen.

GrowBiz