Playstation och spännande TV-spel!

Att spela spel på TV med spelkonsoler är populärt och ju bättre ljud och bild man har i sin TV, desto häftigare spelupplevelse får man. En av de mest populära spelkonsolerna är Playstation. Playstation är en skapelse av Sony som har tillverkat många modeller av Playstation ända sedan den första kom ut i Japan den 3 december 1994.

Playstation och olika konsolmodeller

Sony har tillverkad en rad olika modeller av Playstation. Den första konsolen var en enklare modell och fick kodnamnet “Playstation X” samt kallades även PSX. Den omarbetade modellen som sedan kom ut runt år 2000, fick namnet Playstation One eller förkortat PSOne. Sedan dess har konsolen utvecklats med version 2, 3 och 4 med i princip samma namn men där bara siffran ändrats. Den nyaste modellen som nu finns på marknaden är Playstation 5. Den nya Playstation 5 har många smarta funktioner som snabbare minne, den trådlösa handkontrollen DualSense med inbyggd ljudmikrofon och en fantastisk grafik! Den nya grafiken har en så kallad “raytracing” eller strålspårning. Det innebär att man tydligare ser i spelen hur objekt reagerar mot ljuset, samt skapar naturtrogna skuggor. Playstation 5 har en mycket snabb prestanda och kvicka laddningstider för olika spel. Man kan inte ansluta en Playstation till en bärbar dator, men en snygg och bärbar dator i hög kvalitet, är perfekt till annat som jobbet eller andra spännande onlinespel!

Riktigt bra spel till Playstation!

Det finns ett enormt stort utbud av spel till Playstation med olika teman och äventyr! Några av de nyare TV-spelen är “Spider-Man” med uppdrag att rädda människor, “Bloodborne”, ett rollspel och fantasyäventyr med drakar och demoner, “God of War” med vikingatema eller “Alienation” som är ett futuristiskt skjutspel med överlevnad som huvudtema. Några andra riktigt grymt bra spel som ligger på topplistan är “The Last of Us Part I och Part II”, en utopisk framtid eller “Dragon Quest Builders 2”, ett litet mer barnvänligt spel för lägre åldrar. Det finns många andra bra spel man kan spela på Playstation för alla smaker. Fördelen med nya Playstation 5, är att den är kompatibel med föregående modell Playstation 4. Fördelen är att man då kan spela många av dess spelutgåvor utan problem på den nyaste Playstation 5. Med dagens teknik, kan man även förstärka sin spelupplevelse ytterligare med ett par häftiga VR-glasögon!

GrowBiz