Sony Playstation

Playstation är en spelkonsol som är tillverkad av företaget Sony. Den har lanserats i fyra olika versioner än så länge, och version nummer fem är på god väg att bli klar. En del tror att den kommer att släppas under 2019 medan andra tror att det är mer troligt att det blir under 2020.

Playstation

Den första konsolen som Sony lanserade hette kort och gott Playstation och kunde hantera multi-player funktion för 2 spelare. Många av de spel som såldes blev populära fort och drog till sig många spelare.

Playstation 2

Efterföljaren till Playstation, Playstation 2, blev om möjligt ännu mer populär. En av de saker som lockade många spelare till just denna konsol var möjligheten att spela även samtliga spel från den förra plattformen likväl som dess egna spel. En stor fördel gentemot många andra spelkonsoler på marknaden.

Även här kom det många spel som drog till sig en stor skara spelare och serier skapades som än idag är populära och nya upplagor tillverkas. Den mest ikoniska är troligtvis “Grand Theft Auto”, eller som det helt enkelt kallas, “GTA”. Detta spel har släppts till andra konsoler men de som spelat det mycket anser att det är endast Playstation som har lyckats hålla en riktigt god kvalitet på spelkänslan och grafiken inom just denna serie. Av den anledningen såldes de allra flesta upplagorna av spelet till just Playstation.

Playstation 3

Uppföljaren till Playstation 2 var både en besvikelse och en framgång. Besvikelsen ligger till största del i att det inte gick att spela spel ifrån de tidigare generationerna av Playstation. Men det uppvägdes till största del av den kraftfulla konsolens möjlighet till riktigt bra grafik samt spelkänsla. En del spelserier fortsatte sin bana, andra tog sin början. Det var utan tvivel en konsol som, trotts det stora missnöjet angående spel från tidigare konsoler, hade en stor framgång.

Playstation 4

Den senaste upplagan av Sonys populära spelkonsol blev Playstation 4 som är deras mest populära konsol hittills. Många spelare gick ifrån andra märken för att ansluta sig till Playstation och deras otroligt kraftfulla konsol. Marknaden för digitala spel fanns redan på föregångaren men först nu växte sig den industrin riktigt stor och det blev allt vanligare att köpa sina spel online i “Playstation Store” och att ha ett konto på “Playstation Plus” för att kunna spela en del spel online.

Framtiden

Framtiden är aldrig säker men enligt alla de rykten som går så är Playstation 5 inte långt ifrån att släppas. När den gör det kommer den med största sannolikhet att vara ett enormt steg framåt för spelindustrin. Många spelare kommer säkerligen att ordna med tårta och passande tårtdekoration för att fira och minnas den dag som denna nya konsol kommer till marknaden.

GrowBiz