Final Fantasy XII: The Zodiac Age

Jag har kommit på ytterligare ett skäl till att playstation 4 är den överlägset bästa konsolen på marknaden; de får äran att vara de enda som får släppa de allra bästa spelen som finns att tillgå i hela världen. Ett riktigt fint exempel på ett sådant spel är det relativt nysläppta Final Fantasy XII: The Zodiac Age. Spelet är en remaster på det ursprungliga spelet, som släpptes under 2006 för den klassiska PS2:an. Jag hade inte äran att spela detta spel förrän denna remaster släpptes, då jag knappt ens vetat om dess existens! Hajpen kring Final Fantasy X, XIII och XV har totalt överskuggat denna pärla, och det med riklig orättvisa.

Detta spel är som en frisk fläkt i världen av alla RPG-spel. Världen är otroligt vacker och detaljerad – ingen plats är den andra lik. Karaktärerna är intressanta och har intressanta personligheter (något som kan tänkas saknas i flera RPG;s idag.), de talar riktigt gammaldags engelska som passar in fint i den historiska och politiska historien. Jag tror faktiskt att det hade känts väldigt konstigt nu att spela om spelet, om de hade talat vardaglig engelska.

Soundtracket, ja musiken är helt underbar. Jag föredrar att lyssna på den ursprungliga musiken från 2006 framför den finslipade musiken, som framställts enbart för denna version – av den anledningen att jag vill komma så nära den ursprungliga upplevelsen som möjligt. Jag använde heller inte uppsnabbnings-funktionen en endaste gång (stolt!) utan gick helt slaviskt från plats till plats, såsom några ivriga spelare fick göra för elva år sedan utan klagomål. Det finns massor av monster att döda, platser att utforska, och hemligheter att avslöja. När spelets historia närmar sig sitt slut är det underbart att finna att det finns mängder av sidouppdrag att göra – inte åt andra karaktärer men på eget bevåg, för att man vill utforska helt enkelt. Det tillför inget till storyn, men jag gillar detta verkligen.

Allt som allt ett helt underbart spel och som, tråkigt nog, totalt förbisetts av alla fans av fantasy/RPG – spel. Spelet släpptes i juli 2017 så ni har fortfarande en hyfsad chans att hoppa på hajptåget. Rekommenderas!

GrowBiz