3 spel baserade på Minecraft

Det vore svårt att beskriva Minecraft som någonting annat än ett av tidernas mest framgångsrika TV-spel. Försäljningssiffrorna ligger i nuläget runt 200 miljoner exemplar och spelet finns att spela på alla typer av enheter, inklusive Playstation. Inte så konstigt då att det finns massor av Minecraft merch och att det gjorts ett flertal spinoffs baserade på spelet. I det här inlägget ska vi titta på några av de bästa spelen ur den sistnämnda kategorin.

Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeons är en så kallad ”dungeon crawler”. Det är en form av spel där du bekämpar olika fiender, får nya vapen och utforskar olika spelområden. Banorna i Minecraft Dungeons genereras procedurellt, vilket innebär att spelmotorn konstruerar dem slumpmässigt inför varje spelrunda. Varje gång du spelar Minecraft Dungeons får du därför en unik spelupplevelse.

Minecraft Earth

Minecraft Earth är ett mobilspel som till utförandet påminner om Pokémon Go. Med hjälp av mobilen och dess kamera hittar du fiender och annat från Minecrafts värld i din omgivning. Tekniken som används för detta är den som brukar kallas för Augmented Reality.

Minecraft Education Edition

Det mest okända av de spel jag tar upp här är förmodligen Minecraft Education Edition. Det är ett spel ämnat för barn och lärande. Faktum är att det är utmärkt. I spelet får barn lära sig om kemi, matematik, historia, biologi och mycket annat, allt inom ramarna för Minecrafts spelvärld. Om du tycker att det är svårt att få ditt barn att slita sig från Minecraft för att göra någonting “vettigare” kan det här spelet vara lösningen du letar efter.

GrowBiz