Bästa spelen för iPhone

Ibland är jag ute och reser och kan inte ha med min Playstation. Då blir det istället min iPhone som får fungera som en spelkonsol. Att hitta riktigt bra spel till iPhone är inte helt enkelt. Känslan är lite som att leta efter en nål i en höstack. Varje månad släpps massvis av nya titlar och de flesta är bara slöseri med tid. Undantaget är några otroligt välgjorda spel som verkligen är värda att prova.

Minecraft: Pocket Edition

Antagligen känner du redan till Minecraft från PC, Playstation eller Xbox, men visste du att man också kan spela Minecraft i mobilen? Spelet passar alla åldrar och gillar du att vara kreativ och bygga saker är det spelet för dig. Enda nackdelen för iOS är att Minecraft: Pocket Edition är ganska dyrt. Kanske är det därför som skaparna tjänar enorma belopp. Å andra sidan kommer spelet sysselsätta dig under väldigt lång tid.

Inside

Även det här spelet provade jag för första gången på Playstation, men nu finns det även tillgängligt för iOS som innebär att du kan spela det på din iPhone eller iPad. Behöver du en ny Apple-produkt eller vill sälja din gamla, gå till mresell.se och gör en bra affär. Kortfattat handlar Inside om ett plattformsspel i 2D där du är på flykt från mörka krafter. Det har fått fina recensioner när de släpptes för första gången och kommer från en dansk utvecklare. Spelet är stämningsfullt, välskrivet och otroligt spännande.

Alto’s Adventure

Det här är ett perfekt spel för alla som gillar så kallade “endless runners”. Spelidén bygger på att du ska ta dig så långt som möjligt på en bana medan du undviker olika farliga hinder eller fiender. Alto’s Adventure har tagit konceptet till nästa nivå med vacker grafik och härlig spelkontroll. Spelet passar alldeles utmärkt att bara spela några minuter åt gången, till exempel när du väntar på något.

Monument Valley 2

Uppföljaren till Monument Valley är ett av de högst rankade spelen för iOS och helt enkelt både snyggt och kreativt. Du löser olika pussel i ett isometriskt perspektiv. Spelsuccén kommer faktiskt bli långfilm och har även vunnit flera priser. De första nivåerna är ganska enkla, men snart kommer du upptäcka att spelet blir klurigt och överraskande beroendeframkallande.

Device 6

Ett svenskutvecklat spel från Simogo som är baserade i Malmö. Det är kul att de har visat framfötterna i App Store och den här titeln vill du inte missa. Device 6 är ett otroligt finurligt spel som är bra för spelare som tycker om lite klassisk problemlösning. Kortfattat är spelet som en slags interaktiv bok och du tar dig vidare genom att göra olika val. Spelet har fått höga betyg och hyllats för sin annorlunda spelidé. Mycket av inspirationen har hämtats från 1950-talet.

GrowBiz