Megaton Rainfall

Ett rätt roligt spel till min playstation 4 är Megaton Rainfall. Spelet är verkligen unikt då det inte finns någon livmätare, man har oändliga krafter och ett helt solsystem är färdas runt i.

Bakom spelet ligger tillverkaren Pentadimensional Games och här ska man anta rollen som en slags varelse som är gudomlig och uppgiften är enkel, skydda jorden mot anfall från utomjordingar. Om man nu lyckas med detta uppdrag så utlovas ett svar på frågan om vad livets mening egentligen är. Helt klart värt att kämpa för eller hur?

Storleken på världen man spelar i är verkligen utöver det vanliga, inte nog med att man kan röra sig runt på hela jordens yta, man kan även ta sig till gränserna av vårat eget solsystem, inte illa. Detta gör att det känns som en simulator för Gud och att man är beskyddare av Jorden och dess invånare. Man känner verkligen vilka enorma krafter som man besitter.

En riktigt cool sak är att om man färdas i rymden och är på väg mot jordens yta så laddar spelet in alla städer och all terräng utan några problem och man ser hur de växer fram när man sakta närmar sig. Riktigt häftigt och bra gjort. Eller så kan man bara färdas uppe ibland molnen och se hur solens strålar lyser igenom. Suveränt.

Själva uppdragen är riktigt späckade med action och man skjuter fiender med blixtar som är rosa och dessa avfyrar man med enkelhet från sina egna nävar. Man kan inte dö genom att bli skjuten eller liknade men om man misslyckas i sitt arbete med att beskydda en eller flera städer så är man kokt.

Summa summarum så är det ett lite annorlunda spel som faktiskt är riktigt kul att spela och med utmärkt grafik så kan jag starkt rekommendera att i alla fall testa och spela det.

GrowBiz