The last of us

Detta spel har säkerligen inte undgått en endaste gamer. The last of us kallas för det bästa apokalypsspelet någonsin! Det kan jag direkt skriva under på – efter att nu ha spenderat otaliga timmar på att ta mig genom den fantastiska historien, känner jag mig väldigt tom efter att ha klarat spelet. Jag tänkte ursprungligen att spelet inte kommer att leva upp till all hajp som blåst upp kring det, i synnerhet nu när remastern av originalet från 2013 släpptes nyligen. Men hut fick jag, för det lägger sig lätt i min topp 10 lista på bästa spelen jag kört.

I spelet följer vi 55-årige Joel, som gör allt han kan för att överleva i den härjande zombieapokalypsen. Under de 20 åren som apokalypsen redan varat, har den moderna civilisationen fallit samman och nya, laglösa samhällen har tagit form. Joel tampas med minnet av sin 12-åriga dotter, som blev dödad när apokalypsen var mer ett faktum än en fasa, och föredrar att hålla sig för sig själv. Detta förändras när han får i uppgift att smuggla ut en “vara” ur staden, som skulle hjälpa mänskligheten att bota infektionen som förvandlar människor till zombies. Denna vara visar sig senare vara en flicka vid namn Ellie; denna 14-åring visar sig vara den tuffaste karaktären i hela spelet, och det är om än motvilligt hon och Joel bildar ett udda team.

Det här spelet har verkligen allting – underbara, mångsidiga karaktärer, sjukt bra och tänkvärd dialog, fantastisk grafik, miljöer som suger in dig i spelet, smidigt stridssystem (där det gäller att spara på ammunitionen för att överleva), och ett hjärtskärande soundtrack. Spelleverantören Naughty dog, som även ligger bakom den fantastiska Uncharted-serien, utvecklade detta spel, och det märks! De har aldrig lyckats släppa ett mediokert eller dåligt spel, utan de lyckas gång på gång.

Jag ser starkt fram emot den andra delen i serien. The Last Of Us: Part II kommer ut om ungefär 2-3 år. Inget releasedatum är spikat än men jag är desto mer taggad!

GrowBiz